Nočný jazdec

Nočný jazdec

nocnyjazdec
Ruské impérium svoje prehry nikomu neodpúšťa
 
Lodovik
Lodovik | 3.10.2022 15:31

Picunda? To snad nemoze byt nahoda...


Nočný jazdec
Nočný jazdec | 3.10.2022 19:54

@Jojojo pekne sa snažíš odviesť pozornosť, ruská propaganda používa fintu, že o nejakej udalosti informuje do miesta, keď ohrozená krajina robí obranné opatrenia na svoju obranu, aby to vyzeralo ako agresia, mlčí o prechádzajúcich krokoch ruského impéria.
Pozrime sa, čo prechádzalo rozmiestnenie rakiet v Turecku. Sovietsky zväz si robil územné nároky na územie v Turecku, preto vstúpilo do NATO v roku 1952, aby využilo ochranný dáždnik aliancie. Ak, by to neurobilo, agresia proti nemu by pokračovala podľa podobného scenára, aký dnes vidíme na Ukrajine.
Kroky USA boli úspešné, Rusi základne na Kube rozobrali, detaily si pozri https://sk.wikipedia.org/wiki/Kub%C3%A1nska_raketov%C3%A1_kr%C3%ADza


Nočný jazdec
Nočný jazdec | 3.10.2022 20:59

@Jojojo blokáda začala 22. októbra 1962 na poludnie. V ten istý deň o 19:00 vystúpil Kennedy v televízii a rozhlase. Nemá význam písať o všetkých detailoch. To, čo potom nasledovalo je jasné, že rozmiestneniu jadrových zbraní na Kube to zabránilo.


| 3.10.2022 21:22

Nechaj ho. Jojojo ma pravdu. Taku z ruskeho novinoveho stanku. Rusi mu do nej zabalili darovanu rybu. Odvtedy pocituje k rusku nekonecny obdiv, pretoze toto bol jediny pripad kedy niekto ocenil jeho schopnosti..


Nočný jazdec
Nočný jazdec | 4.10.2022 03:00

@Jojojo pojem ruské impérium vychádza z postoja k nástupníctvu súčasného vedenia Ruskej federácie. Ruská federácia sa sama prehlásila za nástupcu Sovietskeho zväzu, zdedila tak kreslo v Bezpečnostnej rade OSN s právom veta. Putin verejne na viacerých stretnutiach s občanmi sa prihlásil k dedičstvu cárskeho Ruska, prirovnával sa k Petrovi Veľkého a k ďalším cárom. Kto to to spochybňuje, potom spochybňuje nástupníctvo Ruska v Bezpečnostnej rade OSN a všetky tie Putinove prejavy.
Výraz ruské impérium označuje všetko spoločné, čo historicky spája za posledných takmer 500 rokov od 1530, keď sa narodil prvý ruský cár Ivan IV., v dejinách známy ako Ivan Hrozný. Hlavne preto, že predurčil charakter Ruska do budúcnosti. Nie preto, čo radi o ňom historici hovoria, že keď sa mu nepodarilo rozšíriť impérium k Baltickému moru tak v zlosti surovo zmlátil tehotnú manželku svojho syna následníka trónu, tá potom potratila. Ani nie pretože v inom konflikte udrel syna do hlavy, ten o niekoľko dní na následky zranenia zomrel, ale preto, že postavil tradíciu rozširovania impéria (úspešnú, veď Rusko je dnes najväčšou krajinou sveta). V tejto tradícii pokračovali ďalší 11 cári. Veľa sa nezmenilo ani v čase, keď bola cárovnou Katarína II rodená Nemka, lebo vedenie vojen bola agenda ľudí z najbližšieho okolia imperátora.
Stalin pokračoval v tom, čo sa v nespočetných vojnách jeho cárskym predchodcom nepodarilo. Po dohode s Hitlerom u nás známej ako zmluva Ribbentrop-Molotov (dohoda dvoch imperiálnych krajín) začala spoločným napadnutím Poľska, stačí si vygoogliť množstvo fotiek, ako sa spolu vítajú nemeckí a sovietski vojaci na dohovorenej hranici, môžu svojím vodcom hlásiť misia je splnená, Poľsko je porazené. Stalin si potom vzal oblasť Karélia z Fínska, pokračoval ovládnutím pobaltských krajín, zobral kus Rumunského kráľovstva (dnešné Moldavsko) to všetko s požehnaním Hitlera. Preto sa ruskí školáci neučia o II. svetovej vojne, ale o Veľkej vlasteneckej vojne, keď Hitler napadol Sovietsky zväz. Ako vieme od ruských historikov, ten iba prebehol Stalina. Maršal Žukov na Stalinov rozkaz vypracoval varianty na napadnutie nemeckých vojsk pri Varšave. Nečakali, že to Hitler v západnej Európe tak rýchlo stihne.
Ja používam pojem ruské impérium, lebo dnešné vedenie Ruska sa hlási k histórii, používa historické argumenty na ospravedlnenie svojej agresie na Ukrajine.


Nočný jazdec
Nočný jazdec | 4.10.2022 08:08

@Jojojo to sú historické fakty, to nie je žiadna slohová práca. Problém je o týchto, že tu dlhé roky (asi 40) boli vyrástli generácie v našej spoločnosti, ktorú výrazne formoval ruský vplyv, boli sme jeho satelit. Vo verejnom priestore priestore a školských osnovách bolo iba to čo dovolili. V predchádzajúcom príspevku je iba zlomok, pre mnohých nepoznaných faktov o Rusku. Nie som rusofób, mám priateľov aj medzi Rusmi.


MirecU
MirecU | 4.10.2022 08:18

A co je na tom rusofobne?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader